НОВИНИ

Къщички за книги вдъхновяват децата в Сандански да четат от малки

bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 13.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Чудна библиотека на открито си заформиха в една детска градина в град Сандански. Колективът на детска градина "Радост" предложил на родителите да изработят къщички за книги, те приели идеята с голям ентусиазъм.

"Приехме я с голям интерес и вълнение, особено децата, и мисля че се справихме чудесно .Имахме помощ от моя баща, дядо му, той направи с подръчни средства и мисля, че му се получи много добре", каза София Спирова, родител.

Инициативата за пълненето на къщичките с книжки е на децата, обяснява директорката на детската градина

"Те сами носят всеки ден обновяват къщичките, носят нови книжки , които даже помежду си разменят, когато разглеждат на двора", каза Верка Мигдалова.

Къщичките имат различен дизайн и са изработени от разнообразни материали, което също провокира интереса на децата. Вече са поставени шест.

"Въображение, така ни хрумна. За изработката около 3 - 4 дни не плътни, след работа. Много ни хареса и най-вече на децата много им хареса. Затова и я направихме малко по-различна от останалите къщички за книги", разказа Борислав Грозданов, родител.

"Имат голям интерес, опитват се да разпознават буквите, които са им по-познати. Някои от големите групи естествено могат и да четат отделни думички, така че интересът е много голям", коментира Верка Мигдалова, директор на ДГ "Радост".

Едва две седмици след поставянето на къщичките за книги в детската градина, родителите вече отчитат положителното въздействие върху децата, които ежедневно искат да попълват библиотеката на открито.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юрген Клоп: Ще направя всичко, което мога, докато съм в Ливърпул
Юрген Клоп: Ще направя всичко, което мога, докато съм в Ливърпул
Ако пребитата жена от Бобов дол се върне при мъжа си, дават децата й на бабата
Ако пребитата жена от Бобов дол се върне при мъжа си, дават децата й на бабата