НОВИНИ

Предимно облачно време с валежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 13.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

И днес минималните температури в цялата страна са положителни - от 2° в Гоце Делчев до 9° в Пловдив, в София - 6°. От измерените през нощта валежи, най-съществено е количеството в Крумовград - 65 литра на кв.м.

В следобедните часове ще остане предимно облачно, на отделни места с намалена видимост. Ще превалява главно в Източна България и Рило-Родопската област.

Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен, от запад-северозапад. Максималните температури ще са по-ниски в сравнение с вчера, между 10° и 15°.

През следващото денонощие на много места ще бъде с валежи от дъжд, по-значителни в Предбалкана, Горнотракийската низина и Източна България.

Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад, в Лудогорието - от североизток. Максималните температури утре ще са между 6° и 14°, в София - около 9°. Минималните температури утре в повечето райони ще бъдат между 4° и 9°, в София - около 4°.

И по Черноморието ще има валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще бъде много ветровито, но вълнението на морето ще е остане слабо.

И в планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще се спуска все по-ниско. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, а температурите слабо ще се понижат.

Понижението на температурите ще продължи до петък, когато ще превалява все още на места в източните и планинските райони.

През почивните дни, ще има и много слънчеви часове, но и локални превалявания. Максималните температури ще се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров осъществи пълен обрат в първия кръг на турнир в Актобе
Пьотр Нестеров осъществи пълен обрат в първия кръг на турнир в Актобе
Александър Гигов представи своята книга "Футбол вече 100 лета"
Александър Гигов представи своята книга "Футбол вече 100 лета"