НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на 33-годишна жена на пътя Бургас - Средец

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
14:25, 13.03.2024 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Задържаха и повдигнаха обвинение на шофьора, причинил смъртта на 33-годишна жена на пътя Бургас - Средец.

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на 59-годишния шофьор, причинил смъртта на 33-годишната Янита Пепелянкова. При челен сблъсък в събота тя загина на място на пътя Бургас - Средец, а двете ѝ деца пострадаха тежко.

От прокуратурата съобщиха за БНТ, че виновният шофьор вече е задържан за 72 часа. Досега той се намираше в бургаската болница. Обвинението е за причиняване на пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и са нанесени телесни повреди на други трима души.

Мъжът има наложена забрана да напуска страната. Прокуратурата е постановила и отнемане на шофьорската му книжка.

Назначена е авто-техническа експертиза, която да покаже точните причини за инцидента. По наша информация на мястото на местопроизшествието е липсвал спирачен път. Не се изключва и версията и шофьорът да е заспал зад волана.

Предстои в следващите дни да бъде гледана и мярката за неотклонение, като прокуратурата ще настоява за „задържане под стража“.

„Наложена му е забрана за напускане пределите на страната и е постановено временно отнемане на свидетелството му за правоуправление. Дава своите обяснения, казва, че се е движел с разрешена скорост. Когато е тръгнал да намаля, тъй като там има ограничение на скоростта, е станало нещо технически с автомобила. Назначени са осем експертизи, авто-техническата експертиза ще установи причината за настъпилото произшествие“, посочи Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор.

Междувременно от полицията в Бургас издирват свидетели на катастрофата, за да подпомогнат действията по разследването. Призовават се гражданите да позвънят на тел. 112 за връзка с полицейските служители.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стеф Къри подновява тренировки, може да се завърне през уикенда
Стеф Къри подновява тренировки, може да се завърне през уикенда
Оперираха Карл-Антъни Таунс след травмата в коляното
Оперираха Карл-Антъни Таунс след травмата в коляното