НОВИНИ

Кирил Милов и Абу-Муслим Амаев ще се борят за бронзови медали в Букурещ

Битките за бронза можете да проследите НА ЖИВО БНТ 2, БНТ 3 и на bntsport.bg от 18:00 часа

Кирил Милов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 14.02.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Милов и Абу-Муслим Амаев преодоляха репешажите и ще се борят за бронзови медали на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ.

Схватките за отличия с българско участие тази вечер ще бъдат три, след като във вторник Айк Мнацаканян отпадна на полуфиналите на 82 кг и си спечели директно място в двубой за трето място.

Милов се изправи срещу унгареца Тамаш Левай в репешажите на 97 кг. Съперникът на българския национал имаше претенции за точка още в началото и изгуби оспорването, след което бе поставен и в партер. Милов го пренесе два пъти за 6:0 и записа още пет точки през втората част за крайното 11:0. Тази вечер той ще се бори за бронз с финландеца Ари Саволайнен.

Амаев срещна сърбина Себастиан Надж на 67 кг и спечели с критерий последна точка. Той пък ще се бори за бронз срещу норвежеца Мортен Торесен. Съперник на Мнацаканян ще бъде грузинецът Гела Болквадзе.

Последният българин в репешажите на класическия стил тази сутрин - Недялко Петров - отстъпи в първия кръг на датчанина Николай Мохамади с 2:3 точки и така се прости с шансовете си да се бори за отличие при 60-килограмовите.

Битките за бронза можете да гледате НА ЖИВО БНТ 2, БНТ 3 и на bntsport.bg от 18:00 часа.

При дамите Миглена Селишка (50 кг), спечели първата си схватка. Европейската шампионка, която вчера отбеляза своя 28 рожден ден, победи Кристина Басич от Словакия чрез технически туш (10:0).

Състезателката на ЦСКА се класира за 1/4-финалите, но все още не знае следващата си съперничка.

Европейската шампионка от по-долната категория Мими Христова победи с технически туш Мария Лариса Ниту (Румъния), втора на европейско първенство до 23 г. и шампионка на "Дан Колов" през миналата година.

В категорията до 59 кг Фатме Шабан отстъпи на Патриция Джил (Полша), която е втора на световното първенство до 23 г. В тежка категория до 76 кг Ванеса Георгиева отстъпи на най-титулуваната състезателка в категорията Ясемин Адар (Турция), двукратна №1 в света и 6 пъти №1 в Европа, бронзова олимпийска медалистка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: България има нужда от редовна власт
Христо Иванов: България има нужда от редовна власт
Черно море подписа с румънеца Андреяс Калкан
Черно море подписа с румънеца Андреяс Калкан