НОВИНИ

Кметът на Бургас Димитър Николов предлага финансова награда за Дея спорт, спечелил Купата на България по волейбол

Бургазлии се наложиха над Левски във финала

кметът бургас димитър николов предлага финансова награда дея спорт спечелил купата българия волейбол
Снимка: Община Бургас
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 29.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на Бургас Димитър Николов внася за гласуване в местния парламент искане за одобряване на разход от 20 000 лева като премия за Дея спорт. Преди броени дни волейболният клуб спечели Купата на България при мъжете.

Това е неговият първи голям трофей. Днес кметът Николов покани на среща целия екип на Дея спорт, за да ги поздрави лично за големия успех.

„Само за няколко години изградихте от нищото шампионски отбор. В него играят легенди на българския волейбол, но редом с тях растат млади перспективни състезатели. Честито за спечеления турнир за Купата. Горд съм с този успех като кмет и бургазлия. Браво на играчите, треньорския щаб, на амбициозния президент на клуба доктор Маджуров! Може би не го осъзнавате, но вие имате сериозно влияние и извън игрището. В ученическите състезания по волейбол миналата и тази година се включиха рекорден брой училищни отбори от Бургас. За мен няма никакво съмнение, че много от тези деца са вдъхновени от вашите изяви. И това ме прави оптимист за бъдещето на бургаския волейбол“, каза кметът.

Президентът на клуба д-р Маджуров е готов да популяризира спорта в училищата.

„Това е първа купа за нас. Затова ни е особено мила. Готови сме да си партнираме с Общината по-тясно за популяризиране на нашия спорт в училищата“, сподели той.

На срещата присъстваха още зам.-кметовете Манол Тодоров и Станимир Апостолов, които също поздравиха клуба за големия успех.

По време на разговора кметът Николов припомни, че в новия бюджет са заложени повече средства за бургаския волейбол, включително за женското му направление. Предстои цялостен ремонт на спортна зала „Младост“, чието начало се планира така, че да не попречи на планираните до май месец състезания в нея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна жена от Карлово даде над 10 000 лева на ало измамници
Възрастна жена от Карлово даде над 10 000 лева на ало измамници
Министърът на икономиката: Търсим начин ремонтът на яз. "Огоста" да започне до май
Министърът на икономиката: Търсим начин ремонтът на яз. "Огоста" да започне до май