НОВИНИ

Коди Милър-Макинтайър: Показахме голямо сърце, макар да бяхме аутсайдери

коди милър макинтайър показахме голямо сърце макар бяхме аутсайдери
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 25.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Свършихме добра работа, борихме се през всичките 40 минути. Бяхме аутсайдери на хартия, но показахме голямо сърце. Това каза натурализираният баскетболен национал Коди Милър-Макинтайър след победата на България над световния шампион Германия с 67:62 в двубой от европейските квалификации за шампионата за мъже през 2025 година.

"Феновете бяха страхотни, донесоха ни допълнителна енергия, за да победим. Невероятно беше как всички вярваха в нас", добави американецът с български паспорт, който бе сред най-полезните за успеха.

"Осъзнахме, че загубихме от Швеция, защото не играхме добре. Загубихме заради нас, а не защото те бяха по-добрият отбор", продължи той.

"Показахме, че когато сме концентрираме, имаме шансове срещу всеки, както и срещу Черна гора през ноември", каза още гардът.

"Трябва да признаем, че България бе по-добра в решителните моменти днес. Започнахме добре, но след това стигахме много трудно до точки. Не намерихме ритъм и през второто полувреме, което даде самочувствие на България", заяви селекционерът на световните шампиони от Германия Горди Хърбърт.

"Липсваше ни организация днес и като че ли и енергия. България остана в мача и ставаше все по-добра с прогресирането на двубоя. Залата и феновете зад тях много допринесоха. В защита бяхме ОК, но в нападение определено се представихме под стандарта си", коментира и Луи Олинде.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Категорична победа на Интер над Лече в Серия А
Категорична победа на Интер над Лече в Серия А
Росен Барчовски: Играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита
Росен Барчовски: Играхме със страхотен характер, умно в нападение и със страшна защита