НОВИНИ

Коригират календара на Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:13, 12.01.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Други спортове
коригират календара формула

Календарът на Формула 1 се очаква да претърпи няколко промени, тъй като два от първите три кръга най-вероятно ще бъдат отложени или отменени заради пандемията от COVID-19.

Tова ще даде възможност на някои от пистите, които служиха за резерви през 2020 година, отнова да домакинстват и през новата година.

Според предварителния календар, публикуван през ноември, стартът на новия сезон трябваше да бъде на 21 март в Австралия, докато втория кръг щеше да се проведе седмица по-късно в Бахрейн.

За третия кръг на 11 април керванът щеше да се премести в Китай, докато все още се очаква да бъде обявено кой ще бъде домакин на четвъртия старт от шампионата.

Първоначално това трябваше да бъде Виетнам, но там скандали около един от основните деятели за това изобщо да се проведе надпреварата, наложиха нейното отлагане за 2022 година.

Към момента обаче изглежда, че Гран при на Австралия почти сигурно няма да се проведе, докато Китай иска отлагане за по-късна дата.

Така първият кръг за 2021 година ще бъде в Бахрейн, а пистата в Алгарве, Португалия ще заеме мястото на китайците, докато Имола ще приеме третия старт.

Портимао прие дебютното си Гран при през миналата година, докато Имола се завърна в календара на Формула 1 за първи път от 2006 насам.

Въпреки временните спънки, от Формула 1 все още възнамеряват да имат пълен календар от 23 състезания, като към момента Саудитска Арабия и Нидерландия са двете нови дестинации, като керванът трябваше да се завърне в "Ниските земя" още през миналата година, но COVID-19 провали плановете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Струма наводни дворове и къщи
Струма наводни дворове и къщи
Спрени са влаковете в междугарията Якоруда-Аврамово и Разделен пост Люляково-Дъскотна
Спрени са влаковете в междугарията Якоруда-Аврамово и Разделен пост Люляково-Дъскотна