НОВИНИ

Корнелия Нинова нареди строг контрол срещу спекулата при антикризисните мерки

корнелия нинова нареди строг контрол спекулата антикризисните мерки
bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 25.05.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството.

"Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа", заяви Корнелия Нинова.

Освен икономическия и социален ефект, част от мерките са насочени към изсветляване на бизнеса и намаляване на сивия сектор – такава е мярката 0% ДДС на хляба.

"Искам всички структури на Комисията и Агенцията да направят план за строг контрол – да не се пречи на коректните фирми, но тези, които спекулират с цени и укриват данъци, да усетят цялата строгост на закона. Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 1 юли, как се отразяват те на потребителското търсене и на цените", каза още Корнелия Нинова.

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА&ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пластмаса в Черно море - нарушено ли е екоравновесието
Пластмаса в Черно море - нарушено ли е екоравновесието
Гриша Ганчев: Много грешки направих (Видео)
Гриша Ганчев: Много грешки направих (Видео)