НОВИНИ

Край на спекулациите: Килиан Мбапе подписа нов тригодишен договор с ПСЖ (Снимка)

спекулациите килиан мбапе подписа нов тригодишен договор псж снимка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 21.05.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Голямата звезда на френският футбол Килиан Мбапе подписа нов договор с клубния си Пари Сен Жармен, който го обвърза с клуба до лятото на 2025 година. Новината съобщиха шампионите на Лига 1 на клубния си сайт.

"Бих искал да обявя, че избрах да удължа договора си с Пари Сен Жермен и, разбира се, съм доволен. Убеден съм, че тук мога да продължа да се развивам. Това е клуб, който предоставя всичко необходимо, за да играя на най-високо ниво. Също така се радвам да продължа да играя във Франция, страната, в която съм роден, където съм израснал и където съм направила името си", заяви Мбапе след подписването на контракта.

"Благодаря на президента Насер Ал-Хелайфи за доверието, разбирането и търпението му. Също така благодаря и на всички фенове на Пари Сен Жермен, както във Франция, така и по света, за подкрепата, особено през последните месеци. Заедно, рамо до рамо и амбициозни, ще направим магия в Париж", добави френският национал.

Ал-Хелайфи от своя страна определи подписването на новия договор с Килиан Мбапе като "невероятен момент в историята на ПСЖ".

"От деня, в който Килиан се присъедини към нашето семейство, той постигна величие отвъд годините си на всяка отделна сцена. Той ще бъде основата на бъдещето на нашия клуб както на терена, така и извън него. Невероятно съм горд и много щастлив – за Килиан, за нашите фенове и цялото ни семейство на ПСЖ по целия свят – че ще продължим нашето прекрасно пътуване заедно. За нашите фенове и нашия клуб предстоят тепърва предстоят славните мигове от нашето бъдеще", каза директорът.

Присъединявайки се към Пари Сен Жермен през 2017 г. от Монако, нападателят от парижкото предградие Бонди (Сен-Сен-Дени) вече записа името си в историята клуба, като стана вторият най-добър голмайстор на парижани за всички времена със 168 гола и 87 асистенции в 216 мача във всички състезания.

23-годишният нападател помогна на клуба да преживее златна ера, пълна с трофеи, като спечели четири титли от Лига 1 (през 2018, 2019, 2020 и 2022 г.), три пъти триумфира с Купата на Франция ( през 2018, 2020 и 2021 г.), две Купи на Лигата (през 2018 и 2020 г.) и две Суперкупи на страната през 2019 и 2020 година.

На международната сцена Килиан Мбапе достигна финала на Шампионската лига през 2020 г. за първи път в кариерата си, две години след като помогна на националния отбор на Франция да спечели Световното първенство през 2018 г.

На индивидуално ниво Килиан стана голмайстор през последните три сезона. В края на настоящия сезон 2021-2022 той може да стане първият играч, спечелил рекорда както за голмайстор, така и за асистенции в Лига 1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия забрани на Байдън, Зукърбърг и Морган Фрийман да влизат в страната
Русия забрани на Байдън, Зукърбърг и Морган Фрийман да влизат в страната
Българският ансамбъл завърши пети в многобоя на Световната купа в Памплона
Българският ансамбъл завърши пети в многобоя на Световната купа в Памплона