НОВИНИ

Крайно бедни и мигранти са най-често заразените с коронавирус в Париж

крайно бедни мигранти често заразените коронавирус париж
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 06.10.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Повече от половината хора, живеещи в крайна бедност в региона на Париж и по-специално мигранти, са заразени с коронавирус, съобщиха от "Лекари без граници" (MSF).

Степента на позитивност при резултатите от тестове е била 55% в приютите и центровете за раздаване на храна, където MSF провежда тестове в края на юни и началото на юли - в сравнение с едва 12% в момента в Париж.

От MSF заявиха, че това е първото проучване в Европа, което се фокусира върху най-бедните жители на региона, включително мигрантите, което представлява 90% от над 800 тествани души.

"Резултатите показват изключително високо разпространение. Основната причина са условията в приютите и струпването им заедно, което води до клъстери" на инфекция, каза Корин Тор от "Лекари без граници" пред Франс прес.

Властите настаняват стотици мигранти в гимназии и други временни приюти, за да ги измъкнат от импровизираните лагери и за да не стоят по улиците по време на двумесечното блокиране в страната от средата на март до средата на май.

В два центъра, в които са настанени работници мигранти, процентът на положителните тестове достигна 89%, казаха от MSF.

Франция с рекорден дневен ръст от над 16 000 нови случаи на COVID-19

Здравната агенция Sante Publique Франция заяви, че общата степен на позитивни резултати при тестовете се движи от 5 до 10%.

Страната отново затегна правилата за социално дистанциране и други ограничения за Париж и най-близките предградия, за да забави разпространяването на настъпващия отново коронавирус, като всички барове вече бяха затворени за поне две седмици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомба! Кирил Десподов подписа с Лудогорец
Бомба! Кирил Десподов подписа с Лудогорец
Предлагат детските добавки да са без подоходен критерий
Предлагат детските добавки да са без подоходен критерий