НОВИНИ

Кристиян Николов стартира с победа на Европейското по бокс в Армения

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:21, 24.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
кристиян николов стартира побед бокс армения
Снимка: БФ Бокс
Слушай новината

Българинът Кристиян Николов започна с победа участието си на Европейското първенство по бокс за мъже в Йереван, Армения.

В срещата си от 1/8-финалите на категория до 80 кг Николов се справи със съпротивата на естонеца Стивън Аас.

Българският представител стартира битката вихрено и още от първите минути демонстрира, че е по-добрият от двамата боксьори. Надмощието на Николов продължи през всичките три рунда и логично това му донесе победа с пълно съдийско единодушие - 5:0 гласа.

По този начин родният боксьор си заслужи място сред най-добрите осем на шампионата, където негов съперник ще бъде Артьом Агейев. Сърбинът поднесе голямата изненада в категорията, надигравайки първия поставен в схемата Шами Жалидов.

Ако се справи с Агейев, Кристиян Николов ще си гарантира минимум бронзов медал от европейското първенство. Битката между двамата ще се състои в петък (27 май).

За съжаление, другият ни представител във вечерната сесия в Йереван днес Венсан Киркоров (67 кг) загуби с 1:4 съдийска гласа от унгареца Милан Фодор. Българинът беше равностоен в първите два рунда, но в третия отпадна физически и това наклони везните в полза на Фодор.

По-рано днес загуба претърпя и натурализираният кубинец Йордан Морехон, който отстъпи в категория над 92 кг на молдовеца Алексей Заватин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
161 милиона зрители са гледали "Евровизия" 2022
161 милиона зрители са гледали "Евровизия" 2022
Вицепрезидентът чества 24 май с българското малцинство в Босилеград, Сърбия
Вицепрезидентът чества 24 май с българското малцинство в Босилеград, Сърбия