НОВИНИ

Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха в България щастливи след победите в САЩ

Братята изразиха задоволство при завръщането си на родна земя

кубрат пулев преговарях тайсън фюри мач юли
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 21.12.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Братята Кубрат и Тервел Пулеви се завърнаха в България, след като постигнаха победи на боксовия ринг на галавечерта в Коста Меса, Калифорния.

Кубрат Пулев победи поляка Андрей Вавржик.

"Аз буквално от леглото станах и се качих на ринга. Доказах се пред себе си, че сме железни. Хората знаят, оценяват, виждат, получи се уникален мач, много добър мач и победата си е победа. Когато е по-трудно е още по-сладко", заяви той при завръщането си в България.

Кобрата бе болен и преди мача и се качи на ринга с много висока температура, но въпреки това успя да надиграе и победи своя съперник, а миналата вечер той и брат му Тервел, който също записа победа, бяха посрещнати топло на българска земя.

"Какво по-хубаво. Топло посрещане и единствено и само любов. Винаги се радвам и съм благодарен за това нещо. И винаги гледам да връщам с два пъти повече любов. Беше интересно, отново имаше драма. В крайна сметка и това го има, и ние сме хора. Още един път се доказаха пред себе си, за характера, за волята, за желанието, за непримиримостта и духа. Всичко е в духа, защото пак беше дилема дали да играя. Треньорът каза "не, няма да играеш, няма нещо, което да е на всяка цена". Но аз прецених и даже му казах "хайде един рунд бой със сянка ще ти направя, за да ти докажа, че не се задъхвам". Той ми каза "нали те виждам, че се задъхваш още като ходиш", сподели Кубрат.

Относно бъдещите си предизвикателства, Пулев каза, че предстои интересна година.

"Има, коментираме, говорим, новата година може да бъде много интересна. Няма дълга пауза, прекалената почивка също не е добре", допълни той.

Тервел Пулев записа 18-ия си успех на професионалния ринг.

"Доста добре се чувствам. Направихме някакъв анализ и треньорът е доволен. Има още какво да се желае. Добре вървят нещата. Не беше лек съперникът, тактиката бе добре подбрана и свърши работа", разказа той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След години опити: Област Бургас ще има Кръвен център
След години опити: Област Бургас ще има Кръвен център
Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица заради малтретираното дете
Наказание за директора и учителите на училището в с. Крушовица заради малтретираното дете