НОВИНИ

Културните институции в Пловдив възстановяват дейността си

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 12.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още

След продължителния период на изолация културните институции в Пловдив започват постепенно възстановяване на дейността си. Спектаклите пред публика ще бъдат провеждани само на откритите сцени в града.

Операта в Пловдив ще разчита на сцената на Античния театър, за да представи през юли и август бутиково издание на фестивала „OPERA OPEN”. Музикантите ще заложат на изпитано решение от миналата година, когато заради творческите търсения на представената творба солисти и публика размениха местата си.

доц. Нина Найденова- директор на Държавна опера- Пловдив: За да можем да се разположим на въпросните указания на два метра, а публиката в много лимитирано възможен вариант ще бъде на местата на сцената, където сме ние артистите.

Възможностите за спектакли за драматичните актьори са Античния театър, летния театър на Бунарджика и откритата сцена в театъра.

Кръстьо Кръстев - директор на Драматичен театър-Пловдив: Мисля, че до края на другата седмица ще направим нашата програма за лятото. Ние имахме някои дати, които бяхме запазили предварително. Сега е важно да видим как са заети сцените.

И актьори и музиканти обаче ще играят пред по-малко публика, според заповедта на здравния министър.

доц. Нина Найденова - директор на Държавна опера-Пловдив: Помислили сме за такъв вариант нашите програми да бъдат изпълнявани по два пъти или в интерес на публиката - три пъти.

Кукленият театър в Пловдив също ще възстанови спектаклите си, но на новата открита сцена в двора на театъра, която се изгражда в момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца счупиха камери за видеонаблюдение в Бургас
Деца счупиха камери за видеонаблюдение в Бургас
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 13 май
"С БНТ на училище": Вижте програмата за 13 май