НОВИНИ

Лион съкруши мечтата на Юве и Роналдо

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: БГНЕС
10:45, 08.08.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Шампионска лига
лион съкруши мечтата юве роналдо

Тимът на Лион се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига при рестарта на най-престижния европейски клубен турнир, въпреки че отстъпи при гостуването на Ювентус с 1:2 на „Алианц Стейдиъм“.

Французите влязоха в реванша на италианска земя с гол аванс след първата среща и увеличиха преднината си след точно реализирана дузпа от Мемфис Депай.

В края на първата част обаче „бианконерите“ възстановиха паритета след точно изпълнение от бялата точка на свой ред, дело на Кристиано Роналдо, а наказателният удар беше отсъден от главния съдия Феликс Брих за игра с ръка именно на Депай.

Попадението очаквано мобилизира „Старата госпожа“ след почивката и голямата звезда на торинци Роналдо вкара втория си гол в мача след отличен изстрел с левия крак.

До края възпитаниците на Маурицио Сари потърсиха трети гол, с който да прогресират към четвъртфиналите на надпреварата, но до такъв така и не се стигна, и заради повечето си отбелязани попадения на чужд терен, Лион продължава към последните осем в съревнованието.

Това е и най-голямата изненада до момента в турнира от всички изиграни осминафинали, като играчите на Руди Гарсия ще имат за съперник в следващата фаза Манчестър Сити.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ман Сити отново победи Реал (М) с 2:1 в кошмарна вечер за Варан
Ман Сити отново победи Реал (М) с 2:1 в кошмарна вечер за Варан
Жертвите на взрива в Бейрут станаха 154, ООН предупреди за хуманитарна криза
Жертвите на взрива в Бейрут станаха 154, ООН предупреди за хуманитарна криза