НОВИНИ

Локо Пд удари ЦСКА на "Българска армия" след хеттрик на Георги Минчев

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:40, 31.10.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
локо удари цска българска армия хеттрик георги минчев
Слушай новината

Локомотив (Пловдив) нанесе звучен шамар по шампионските амбиции на ЦСКА, побеждавайки "червените" с 3:1 при визитата си на "Българска армия", с което нанесе на отбора и първо поражение за сезона в Първа лига.

Големият герой за "черно-белите" се казваше Георги Минчев, който в началото на второто полувреме реализира хеттрик във вратата на бившия си клуб.

За футболистите на Стойчо Младенов това бе първа домакинска загуба за първенството от повече от две години насам. Последният случай, в който "армейците" загубиха у дома за шампионата беше от Черно море през юли 2019 г.

С тази победа Локо Пд събра 17 точки и се намира на 7-а позиция в подреждането с равен актив с 6-ия Берое, който след малко излиза срещу Лудогорец. ЦСКА остава на 2-то място с 23 пункта.

Двубоят започна с известно закъснение заради сбиване на трибуните между феновете на двата отбора.

През първото полувреме интересните ситуации пред двете врати липсваха, като най-чистата възможност се откри пред Яни-Сони Вилдсхут, който получи страхотно дълго подаване от Греъм Кери, но ударът на нидерландеца бе париран с крак от стража на гостите Лукас Райдер.

Локомотив (Пловдив) откри резултата в 48-та минута, когато Йосип Томашевич опита изстрел, превърнал се в идеално центриране за Георги Минчев, който с глава не остави шансове на Бусато за 1:0.

Отново бившият футболист на "червените" беше точен за 2:0 в 55-ата минута, когато се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното на ЦСКА и с мощен удар от близко удвои аванса на пловдивчани.

В 65-ата минута капитанът на гостите Димитър Илиев проби отдясно, след което качи топката на главата на Минчев, за когото не остана друго освен да оформи своя хеттрик.

ЦСКА все пак върна едно попадение в 84-ата минута чрез Йоан Баи, който се възползва от чудесно подаване по земя на Георги Йомов.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш конституционен съдия за казуса с двойното гражданство
Бивш конституционен съдия за казуса с двойното гражданство
Да гласуваш на инат - защо е важно да участваме в изборите
Да гласуваш на инат - защо е важно да участваме в изборите