НОВИНИ

Лудогорец осъди фенския акт, довел до нараняване на представители на клуба

ЦСКА фенове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:31, 21.12.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец пусна съобщение в официалния си сайт, чрез което осъжда инцидентите от стадион „Българска армия“, в следствие на които пострадаха представители на „орлите“.

Шампионите на България обявиха, че клубният доктор Валентин Великов, младият талант Илкер Будинов и физиотерапевтът Юлиян Мирча са били наранени в следствие на хвърлени бомбички в началото на второто полувреме на мача.

ЦСКА победи Лудогорец с 1:0 в отложена среща от Първа лига. От Дисциплинарната комисия към БФС наказа "червените" с един мач пред празни трибуни и обща глоба от 40 800 лева след ексцесиите по трибуните.

Ето и цялото съобщение на „орлите“:

Лудогорец осъжда остро вандалския акт срещу служителите на клуба

Ръководството на ПФК Лудогорец категорично осъжда вандалския акт спрямо клубния доктор Валентин Великов, младия талант Илкер Будинов и физиотерапевта Юлиян Мирча в началото на второто полувреме на мача с ЦСКА. В следствие на хвърлени бомбички и остри парчета бетон по скамейката на Лудогорец тримата пострадаха, а е цяло щастие, че инцидентът се размина само с ранени, но без по-сериозни последствия за здравето и живота на тримата. Считаме, че футболните стадиони са място, където привържениците трябва да присъстват за забавление, а на да правят опити за осакатяване и нараняване на противниковия отбор и неговия щаб.

Вчера ние загубихме мача и поздравяваме противника за победата на терена, но извън него много хора волно или неволно не си свършиха работата, като по този начин поставиха под риск здравето и живота на участниците в спортното събитие. Нека да напомним, че в близкото минало по стадионите има убити и осакатени невинни запалянковци и служители на реда.

Вярваме, че служителите на реда ще идентифицират нападателите от мача ЦСКА – Лудогорец и те ще получат полагащите се по закон наказания.

Ние от ПФК Лудогорец ще продължим политиката си за опазване здравето на посетителите на „Хювефарма Арена“, където всеки фен е добре дошъл, без значение от неговата раса, пол, етническа или клубна принадлежност. Надяваме се и на останалите стадиони в България това да бъде практика.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шифрин измести Годжа от върха след триумф в Куршевел
Шифрин измести Годжа от върха след триумф в Куршевел
Манчестър Юнайтед поднови тренировки
Манчестър Юнайтед поднови тренировки