НОВИНИ

Лудогорец посреща Бетис на "Хювефарма Арена"

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:47, 27.10.2022 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
свършиха билетите мача лудогорец бетис четвъртък
Слушай новината

Лудогорец посреща Бетис в предпоследния си мач от група С на турнира Лига Европа. Срещата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград е днес, 27 октомври, от 19.45 часа. Българският шампион влиза в сблъсъка с испанците на втора позиция в групата с актив от седем точки, след като надигра Рома и ХИК Хелзинки у дома, направи равенство във Финландия и загуби от Бетис с 2:3 в Севиля.

„Зелените“ си гарантираха място в Европа догодина. Разградчани са на три точки пред третия Рома и на три от водача Бетис. Българският представител е в серия от четири поредни победи във всички турнири, в които допусна само един гол от ЦСКА при успеха с 2:1 в Разград.

Тимът няма да може да разчита на Доминик Янков за срещата с Бетис. Вероятността Кирил Десподов да започне в стартовата единайсеторка на Шимунжда е много малка, имайки предвид, че играчът отскоро поднови тренировки.

"Възстановява се добре, но последната дума е на докторите", коментира старши-треньорът на Лудогорец. Останалите футболисти са на линия.

„Трябва да повторим хубавите неща, които направихме, и трябва да се подобрим в нещата, в които не сме толкова добри. Ние все пак играем срещу класни съперници и трябва да се адаптираме към техния начин на игра. Специално в защита трябва да сме фокусирани, концентрирани и спокойни. Трябва да сме близо до противника. Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това е футбол и не може да се прави в 90 минути от мача. Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно на утрешния мач", коментира още вчера Анте Шимунджа.

"Ще се опитаме да направим най-добрия отбор, който ще бъде много агресивен и атакуващ. Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим утре. Ако имаме шанс, ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу когото и където и да играем, имаме цел да победим. Това ни е целта за утрешния мач", заяви още наставникът.

Лудогорец завършва участието си в груповата фаза на втория по сила евротурнир с гостуване на Рома на „Олимпико“ на 3 ноември. След двубоя с Бетис отборът на Шимунджа ще играе мач от българското първенство срещу новака Септември София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делян Добрев: Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове
Делян Добрев: Правителство с първия мандат не се задава, защото част от партиите се държат като зли духове
10 мерки за пътна безопасност предлагат от Столичния общински съвет
10 мерки за пътна безопасност предлагат от Столичния общински съвет