НОВИНИ

Време е за мачовете от Лига Европа, Лудогорец приема Бетис

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:05, 27.10.2022
Чете се за: 04:22 мин.
Лига Европа
време мачовете лига европа лудогорец приема бетис
Слушай новината

Футболният турнир Лига Европа достига до важен момент. Тази вечер ще се изиграят мачовете от 5-ия кръг на груповата фаза.

В група А един от големите фаворити тимът на Арсенал гостува на ПСВ Айндховен. "Артилеристите" вече си осигуриха място в следващата фаза и се нуждаят само от точка, за да си гарантират първото място в групата. За "филипсите" мачът е далеч по-важен, тъй като те се нуждаят от всяка точка в битката за втората позиция.

В група В Динамо Киев и Рен вече си осигуриха продължаването напред в турнира.

В група С Лудогорец приема Бетис в Разград и при победа ще се изравни с испанците на върха на класирането. Равенството също влиза в сметките на българския шампион, но загуба може да го постави в трудна позиция. Рома е само на 3 точки зад "зелените" и с победа над ХИК в Хелзинки може да настигне разградчани.

В група D също три отбора спорят за първите две места. Роял Юнион има предимство, тъй като води в класирането с 10 точки. Днес белгийците гостуват на аутсайдера Малмьо и при победа ще си гарантират дори първото място в крайното класиране. Доста по-интересна е битката за втората позиция между Унион (Берлин) и Брага, които са разделени от само 1 точка и излизат в пряк сблъсък в германската столица.

В група Е фаворитите Манчестър Юнайтед и Реал Сосиедад вече си осигуриха продължаване напред в турнира. Сега обаче те ще се борят за първото място, което е изключително ценно и праща отбора директно на 1/8-финал. Днес испанците гостуват на Омония в Кипър с надеждата да продължат безупречната си победна серия. "Червените дяволи" пък приемат Шериф (Тираспол).

Най-заплетена е ситуацията в група F, където всички отбори са с равен брой точки и изглежда нищо няма да е ясно до последния кръг. В нея Лацио приема Мидтиланд, а Щурм (Грац) е домакин на Фейенорд.

Не по-малко интригуваща е ситуацията в група Н, където на теория все още и четирите участника имат шансове да достигнат до елиминациите. Ференцварош води в класирането и приема Монако, като с победа вече ще е сигурен участник в следващата фаза. Успех за "монегаските" обаче може много да разбърка картите, тъй като френския тим ще се изравни по точки с унгарския шампион. Ключов мач предстои и за Цървена звезда и Трабзонспор. Сърбите се нуждаят само и единствено от победа, за да запазят някакви надежди за класиране напред. Турците обаче също идват в Белград с мисълта за три точки, с които да се доближат до следващата фаза.

Всички мачове днес:

Група А

19:45 ч. - Цюрих – Бодьо/Глимт

19:45 ч. - ПСВ Айндховен – Арсенал

Група В

19:45 ч. - АЕК Ларнака – Динамо Киев

19:45 ч. - Фенербахче – Рен

Група С

19:45 ч. - Лудогорец - Бетис

22:00 ч.- ХИК Хелзинки – Рома

Група D

19:45 ч. - Унион Берлин – Спортинг Брага

19:45 ч. -Малмьо – Роял Юнион

Група Е

22:00 ч. - Манчестър Юнайтед – Шериф Тираспол

22:00 ч. - Омония Никозия – Реал Сосиедад

Група F

19:45 ч. - Лацио - Мидтиланд

22:00 ч. - Щурм Грац – Фейенорд

Група G

22:00 ч. - Нант - Карабах

22:00 ч. - Фрайбург – Олимпиакос

Група Н

22:00 ч. - Цървена звезда - Трабзонспор

22:00 ч. -Ференцварош - Монако

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме Промяната" поискаха оставката на Вежди Рашидов
"Продължаваме Промяната" поискаха оставката на Вежди Рашидов
Румен Радев е на официално посещение в Молдова
Румен Радев е на официално посещение в Молдова