НОВИНИ

Луис Енрике: Бих искал да работя в Англия

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:54, 30.03.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
уволниха луис енрике провала мондиал 2022
Слушай новината

Бившият селекционер на испанския национален отбор Луис Енрике призна в интервю, че би искал да работи във Висшата лига, но самият той споделя, че не е готов да застане начело на "който и да е клуб".

Енрике е без работа, откакто бе уволнен след провала на Испания на световното първенство в Катар и отпадането от Мароко на осминафиналите, а в последните дни се появиха информации, че той може сензационно да замени Пеп Гуардиола начело на Манчестър Сити.

"Бих искал да работя в Англия, но не се виждам там от следващия юни. Бих искал да бъда в клуб, където мога да правя важни неща, а такъв е много трудно да се намери. Не бих отишъл в нито един отбор от Висшата лига само за идеята. Бих искал да ръководя клуб, който има ясен план за развитие. Освен това има много треньори на високо ниво по целия свят, които искат да работят в Англия. Нямам илюзии, но кой знае", сподели испанският специалист.

Бившият наставник на Барселона сподели още, че не е изгледал първите два двубоя на испанския национален отбор от квалификациите за Евро 2024 и допълни, че е горд от времето, което той е прекарал като национален селекционер въпреки критиките.

"Не гледах нито един от мачовете на Испания. Бях в Южна Африка. Осъзнаваш, че когато не си в тима, нещата са различни. Всеки върви по свой собствен път. Има много видове професионалисти и е логично всеки да следва собствения си път", заяви Енрике.

"Горд съм, че бях национален треньор. Все пак обаче допуснах много грешки, щях и още много да направя. Не се интересувам от спорове за план А или план Б, те са предизвикани от хора, които не знаят много подробности от цялостната картинка", допълни той.

Луис Енрике коментира още и дали отново би застанал начело на национален отбор, отричайки информациите, че е получил предложение да поеме Бразилия.

"Имал съм предложения от някои национални отбори, но не и от Бразилия. Не изключвам да поема национален тим. Ще трябва да е много, много силен национален отбор, за да приема, въпреки че би ми било трудно да играя срещу Испания. Не знам дали съм готов за това", завърши Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава протестът на зърнопроизводителите - блокираха "Дунав мост" при Русе и Видин
Продължава протестът на зърнопроизводителите - блокираха "Дунав мост" при Русе и Видин
Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица
Глутница кучета уби жена в Долна Оряховица