НОВИНИ

Луис Енрике: Надявам се, че ще бъде постигнато споразумение между Мбапе и клуба

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:48, 11.08.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
луис енрике надявам постигнато споразумение мбапе клуба
Слушай новината

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике даде пресконференция за медиите преди старта на френската Лига 1 утре. В първия мач от новия сезон парижани играят с тима на Лориен. Испанският специалист говори по всички интересни теми около отбора.

"Оптимист съм. Беше хубава работна седмица. Съперникът ни Лориен е отбор от високо ниво. Видяхме миналия сезон, че те са способни да ни създадат трудности. Дембеле няма да играе утре. Той все още не е напълно футболист на ПСЖ - на 99% да, но не са 100 процента", обясни треньорът.

"Ситуацията с Мбапе вече съществуваше. Надявам се, че ще бъде постигнато споразумение между играча и клуба. Напомням, че философията на клуба е над всичко. Няма да кажа нищо повече за Мбапе. За Марко (б. а. - Верати) и Неймар имам навика да не разкривам личните разговори. Моите решенията ще покажат много ясно моя избор", заяви треньорът на парижани.

Попитан дали 17-годишният Уорън Заир-Емери ще вземе участие в утрешния мач, Енрике отговори:

"Обикновено никога не давам стартовия състав в деня преди мачовете. Играчите ще разберат следобед кой ще започне. Уорън е млад мъж, който наистина харесвам, един от най-добрите млади хора във Франция. Уорън е играч, на когото не липсва качество. Той е много интелигентен и техничен играч. ПСЖ се грижи за своите младежи", увери наставникът на ПСЖ.

Халфът дебютира за първия тим на парижкия клуб миналата година, когато влезе в игра в мача с Клермон. Той също взе участие в четири от петте приятелски срещи на ПСЖ през лятната подготовка.

"Имам желание в продължение на 95-100 минути отборът да е силен във всички турнири. Не искам 10 минути на лудост, а атака, преса, да носим удоволствие на зрителите. Може би няма да бъдем в ритъм на 100% за първия мач. Лориен е добър отбор. Искам да имаме контрол върху мача от първата до последната минута", обясни Енрике.

"Ние сме един от най-добрите отбори във Франция и искам да спечелим всички трофеи. Трябва да опитаме да спечелим всичко. Анализирахме всички отбори в Лига 1. Познаваме моя вкус отборът да доминира, да заема половината на съперника. Работихме най-вече върху три неща - атаката, преса и позиционна игра", завърши Луис Енрике.

В същото време от френския клуб съобщиха, че бразилският национал Неймар тренира отделно от съотборниците заради вирусна инфекция. От клуба не обявиха подробности за проблемите на бразилския национал, за когото се спекулира от френски и испански медии, че ще се завърне в Барселона още това лято. Той пристигна в Париж именно от каталунците през 2017 с рекорден трансфер на стойност 222 милиона евро.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов назначи нови директори на полицията в Благоевград, Пазарджик и Пловдив
Калин Стоянов назначи нови директори на полицията в Благоевград, Пазарджик и Пловдив
Трима пострадали при катастрофа на пътя Шумен - Силистра
Трима пострадали при катастрофа на пътя Шумен - Силистра