НОВИНИ

Луис Енрике: В играчите ми виждам желание да усвоят всички идеи

Наставникът на ПСЖ е доволен от играта на възпитаниците си

Луис Енрике
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 25.11.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Пари Сен Жермен (ПСЖ) Луис Енрике вярва, че неговите футболисти разполагат с манталитет, който да им помогне да постигнат целите си.

В първия кръг от 13-ия кръг във френската Лига 1 столичани се наложиха над Монако с 5:2.

"Футболът се състои от грешки. Когато тя дойде от вратар е много по-очевидна, в сравнение с грешките на нападател или друг играч. Донарума беше страхотен. Той се справи добре след грешката си. Аз грешех във всеки мач. Прави страхотен сезон и съм радостен от представянията и поведението му", сподели испанецът.

Наставникът на ПСЖ е доволен от играта на възпитаниците си.

"Когато два отбора от подобен калибър играят смело и пресират високо, публиката винаги печели. За нас треньорите обаче е по-трудно. Харесах отношението на играчите му, защото след паузата за националите винаги е трудно. Тренирахме заедно един час. Монако бе принуден да тренира в Париж. Щастлив съм след победата", допълни той.

Мениджърът признава, че парижани си поставят високи цели.

"От самото начало в отношението на играчите виждам желание да усвоят всички идеи, които са им предложени. Рядко акцентирам върху добрите ни страни, а върху аспектите, които трябва да подобрим. Би било глупаво да си мисля, че не можем да се целим високо, предвид състава, с който разполагам. Никога не трябва да понижаваш очакванията си в клуб като ПСЖ", категоричен е той.

Специалистът не пропусна да отличи и Осман Дембеле.

"Голът, който той отбеляза е 100% в стил Осман Дембеле. Това е добре за него и особено за доброто настроение около него. Доволен съм с представянето му още от първия ден. Той е най-разбалансирания футболист в света. Той дриблира и създава преимущество - постоянен спектакъл. Обичам да имам играч като него в състава", добави той.

Бившият испански национал отличи нивото на трудност в Лига 1.

"Видно е, че Монако е на нашето ниво. Има същите амбиции, да спечели титлата. На моменти страдахме повече от други, но това е най-добрия начин да се подготвиш за победи. Печелившият стил е дори по-добър. Никога не съм говорил за нивото на Лига 1. Критиците на първенството грешат. Интересен шампионат е, с добри играчи и треньори. Трудно е без съмнение", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иванов: На 8 декември промените в Конституцията влизат за ново обсъждане в парламента
Иванов: На 8 декември промените в Конституцията влизат за ново обсъждане в парламента
Мъж скочи пред влака Карлово - Пловдив и загина
Мъж скочи пред влака Карлово - Пловдив и загина