НОВИНИ

Любо Ганев: Целта и пред двата отбора ще бъде участие в 1/4-финалите на Евроволей 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:54, 17.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
любо ганев целта двата отбора участие финалите евроволей 2023
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев коментира жребия за груповата фаза на Евроволей 2023 и при мъжете, и при жените и постави цел пред двата отбора - класиране за 1/4-финалите на надпреварите.

На шампионата при мъжете България ще бъде сред домакините, като "лъвовете" на Пламен Константинов попаднаха в група "В" заедно с отборите на Финландия, Словения, Украйна, Хърватия и Испания. Срещите от тази група ще се играят във Варна. 

При дамите пък националките ни ще мерят сили с тимовете на Италия, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина и Швейцария.

"Много съм щастлив, защото мисля, че групите ни са много добри. Имаме шансовете играейки добре да се представим добре и да минем в следващите фази. Целта и пред двата отбора ще бъде участие в 1/4-финалите. Надявам се, че ако всичко върви наред и ако всички състезатели при мъжете и жените са здрави, защо да не отидем и по-напред", заяви след жребия Ганев за Фейсбук страницата на федерацията.

Националът ни при мъжете Алекс Грозданов също е оптимист за представянето на трикольорите на домашното европейско първенство, като изрази мнение, че отборът ни може да победи всеки.

"Според мен групата ни е доста добра и имаме сериозни възможности да излезем с по-предно класиране от нея. Словения е един от по-сериозните опоненти. Срещу Испания играхме контроли през лятото и са отбор, който не трябва да се подценява. Украйна също са един отбор с добра игра и имат един състезател, който е сред най-добрите в света. Надявам се да се борим като отбор, защото само заедно можем да победим всички", коментира Алекс Грозданов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена се преобърна с колата си върху велоалея в Русе
Жена се преобърна с колата си върху велоалея в Русе
От нашите пратеници в Полша: Остава ограничен достъпът до мястото на взрива
От нашите пратеници в Полша: Остава ограничен достъпът до мястото на взрива