НОВИНИ

Люис Хамилтън записа победа №100 във Формула 1 след дъждовна драма в Сочи

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:28, 26.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
люис хамилтън записа победа №100 формула дъждовна драма сочи
Слушай новината

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън продължава да пише историята на спорта, след като днес извоюва своята победа №100 е кариерата си, ставайки първия пилот с подобно постижение.

Юбилейният успех за британеца дойде в състезанието за Голямата награда на Русия на пистата "Сочи", където екипът на Мерцедес записа осмия си пореден триумф.

Надпреварата обаче ще се запомни с последните няколко обиколки, когато над трасето започна да вали дъжд, който обърка сметките на всички.

До тогава лидер на колоната бе Ландо Норис с Макларън, който обаче реши да рискува, оставайки на пистата с гуми за сух асфалт, докато всички други влязоха за интермедии.

В крайна сметка Ландо се оказа на губещата страна, тъй като дъждът се засили и той бе принуден да направи една безкрайно бавна обиколка, която го свали до 7-то място на финала.

Един от най-печелившите в дъждовния хаос се оказа Макс Верстапен, който потегли от последна позиция заради смяна на двигател. Нидерландецът обаче избра най-правилния момент да сложи интермедиите и това го изстреля до 2-то място.

Последен на почетната стълбичка пък се качи Карлос Сайнц от екипа на Ферари. За испанеца това е трети подиум през сезона.

В класирането пък отново имаме промяна, като Хамилтън излезе начело с 246.5 точки. Верстапен обаче е плътно зад него с 244.5, а трети е Валтери Ботас със 151 пункта.

Следващото състезание е само след седмица на пистата "Истанбул Парк" в Турция, която замести в календара трасето "Марина Бей" в Сингапур.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ренета Инджова: Партиите на протеста се самообявиха за такива
Ренета Инджова: Партиите на протеста се самообявиха за такива
Кирил Петков: Не трябва да правим изкуствени проекти само за да имаме един общ фронт
Кирил Петков: Не трябва да правим изкуствени проекти само за да имаме един общ фронт