НОВИНИ

Люис Хамилтън заслужи приза за "Спортна личност на годината" във Великобритания

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:18, 21.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Други спортове
люис хамилтън заслужи приза спортна личност годината великобритания

Люис Хамилтън беше определен за спортна личност на годината във Великобритания в анкетата на Би Би Сш, след като стана шампион във Формула 1 за седми път и изравни рекорда на легендата Михаел Шумахер от Германия, като освен това подобри и постижението на легендарния германец за най-много победи в спорта.

35-годишният Хамилтън изпревари в анкетата капитана на Ливърпул и футболен национал Джордън Хендерсън и жокейката Холи Дойл за престижната награда, носителят на която се определя в публично допитване на Острова.

Tака пилотът на Мерцедес заслужи приза за втори път в кариерата си след 2014 година, като това беше и неговата четвърта поредна номинация. В последните две години Хамилтън оставаше на второто място в анкетата.

"Искам да поздравя всички тези невероятни номинирани спортисти. Аз съм толкова горд от това, което са постигнали. Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Не очаквах да спечеля, като знаех останалите участници", заяви Хамилтън пред БИ Би Си.

Сред номинираните в анкетата бяха още боксьорът Тайсън Фюри, световният шампион по снукър Рони О'Съливан и играчът на крикет Стюърт Броуд.

За отбор на годината очаквано беше отличен съставът на Ливърпул, докато техният мениджър Юрген Клоп грабна приза за най-добър треньор.

Нападателят на Манчестър Юнайтед и на английския национален отбор по футбол Маркъс Рашфорд пък също така беше отличен със специална награда заради благотворителната си дейност в помощ на деца в неравностойно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекоатлетка и хокеист са №1 в Германия, Байерн (Мюнхен) е отбор на годината
Лекоатлетка и хокеист са №1 в Германия, Байерн (Мюнхен) е отбор на годината
Продължават усилията за постигане на търговско споразумение между ЕС и Великобритания
Продължават усилията за постигане на търговско споразумение между ЕС и Великобритания