НОВИНИ

Майк Браун с любопитно сравнение между Везенков и Ману Джинобили

майк браун любопитно сравнение везенков ману джинобили
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 23.10.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Сакраменто в НБА Майк Браун за пореден път обърна внимание на българската звезда Александър Везенков, като говори за напредъка на своите играчи по време на предсезонната подготовка, която завърши преди няколко дни с успех над Юта Джаз.

Пред медиите 53-годишният наставник сподели, че всеки от неговите състезатели прогресира с различно темпо, а в случая на Везенков направи сравнение между него и аржентинската легенда Ману Джинобили, тъй като двамата са пристигнали в НБА на една и съща възраст.

"В ситуацията на Саша съм бил с новобранец като Ману Джинобили, който избра лигата на 26-27 или 28 години. Първоначално имаше затруднения. Има много напрежение върху тези играчи, което ние не разбираме. То се поражда от хората отвън, които смятат, че тези момчета могат да дойдат в НБА и да се превърнат в Меджик Джонсън или Лари Бърд. Това не става точно така, не е толкова лесно", започна наставникът на Кингс.

"Саша все още се опитва да усети и разбере играта. Това ще му помогне да придобие самочувствие за това ниво, но този процес ще отнеме време. За времето до момента, той се справя наистина много добре. За мен най-важното е да знам, че той се чувства уверен. Когато го направи, ще се почувства по-добре на терена, за да бъде ефективен в НБА. Двамата сме имали няколко разговора. Той знае, че вярвам в него, но освен това, е наясно, че знам, че има нужда от време", допълни той.

Треньор №1 в НБА призна още, че днес по време на заниманието на тима искрено се е удивил от едно отиграване на Везенков.

"Днес ме накара да се удивя след едно подаване. Някои хора биха си казали, че могат да направят същото, но не, беше наистина страхотен пас", завърши Майк Браун.

Дългоочакваният дебют на Александър Везенков за Сакраменто Кингс в НБА се очаква да бъде този четвъртък (26 октомври), когато в 4:00 часа българско време "кралете" гостуват на Юта в първия си мач от новия сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България с амбициозен проект за изследване на рака и редките болести
България с амбициозен проект за изследване на рака и редките болести
"Кмете, запиши си!": Кои са основните проблеми в Ловеч?
"Кмете, запиши си!": Кои са основните проблеми в Ловеч?