НОВИНИ

Майк Браун: Трудно е да се справиш с непоследователността при съдийството

Треньорът на Сакраменто Кингс се появи с лаптоп на пресконференцията след двубоя на неговия тим срещу Милуоки Бъкс, в който Браун бе изгонен в началото на последната четвърт за избухване срещу един от реферите, а в крайна сметка неговият отбор отстъпи със 140:142 след продължение

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:16, 15.01.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Снимка: БТА

Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун изненадващо се появи с лаптоп на пресконференцията след драматичното поражение на неговия тим със 140:142 след продължение като гост на Милуоки Бъкс в среща от редовния сезон на НБА.

Двубоят ще се запомни с изгонването на Браун от скамейката на "кралете" в хода на последната четвърт, когато наставникът на Александър Везенков се нахвърли върху един от реферите, изразявайки своето недоволство от неотсъждането на нарушение срещу звездата на Кингс Ди'Арън Фокс.

"Познавам реферите Дейвид Гътри и Брайън Форте – страхотни момчета, страхотни служители. Всъщност не познавам добре Интае (б.р. съдията, на когото Браун налетя), но той изглежда като добър човек. Съдиите са хора и ще правят грешки, но ние просто се надяваме, че има някаква последователност и някаква комуникация между тях", коментира специалистът, който имаше претенции и към една ситуация от края на третата четвърт.

"Това е в третата четвърт, остават 1:28 минути. Можете да върнете и да гледате – Фокс едва слага ръката си на бедрото на Дейм, добре? Инцидентен контакт, той не го е бутнал или нещо подобно, той едва слага ръката си там. Дават му три наказателни удара. На полувремето губехме, мисля, 19-5 при наказателните удари. 19-5. И знам, че това се случва понякога, но това е много разочароващо", добави треньорът на Сакраменто.

В изявлението си след мача наставник №1 в НБА за последния сезон обърна внимание и на последователността на арбитрите във вземането им на решения.

"Съдиите тази вечер бяха страхотни, общуваха с мен цяла вечер. Но що се отнася до последователността, вие го видяхте точно тук (на лаптопа). Според мен последователността не беше тук тази вечер. Имахме шанс да спечелим, но не успяхме. Трудно е да се справиш с непоследователността при съдийството. Не лесно се минава през това", завърши Майк Браун, който след изгонването си от пейката в мача срещу Милуоки бе временно заместен от своя помощник Жорди Фернандес.

В следващия си двубой Сакраменто Кингс и Александър Везенков гостуват на Финикс Сънс, а срещата е в сряда (17 януари) от 4:00 часа сутринта българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След жестокия побой: Оперират 5-годишното дете, което беше обезобразено в Пловдив
След жестокия побой: Оперират 5-годишното дете, което беше обезобразено в Пловдив
Пореден опит за постигане на консенсус за председател на СОС
Пореден опит за постигане на консенсус за председател на СОС