НОВИНИ

Максимални температури между 26° и 35° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 29.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Вчера имаше валежи, на повече места и придружени от силни гръмотевични бури в Западна България.

Днес валежи са малко вероятни. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29°, по Черноморието – от 26° до 30°.

И утре над страната ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще продължат да се повишат и ще са между 31° и 36°, в София – около 31°. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието също ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е около 23 - 25°. Вълнението на морето ще е слабо.

Предимно слънчево ще е времето и в планините, с малка вероятност за следобедни превалявания в масивите от Западна България. Вятърът ще е умерен, от изток-североизток.

Максималните температури в курортите ще са от 20 градуса на Алеко до 28 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – около 23 - 24 градуса.

Слънчево и горещо ще бъде утре и почти навсякъде на Балканите, но на отделни места на полуострова в следобедните часове ще превали и прегърми.

Слънчево и горещо време се очаква утре и в много райони от Европа. Много по-хладно и с валежи ще бъде във Франция и на Британските острови, а в Поругалия ще бъде много ветровито.

У нас в първия ден от юли ще бъде много горещо с максимални температури между 32° и 37°, но през втората половина на деня ще има валежи и гръмотевици. Следобедни превалявания се очакват на отделни места и през почивните дни, когато съвсем слабо и временно ще захладнее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подсъдимият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев е неоткриваем от месеци
Подсъдимият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев е неоткриваем от месеци
ЦСКА 1948 обяви официално привличането на Енрике Рафаел
ЦСКА 1948 обяви официално привличането на Енрике Рафаел