НОВИНИ

Манчестър Сити не срещна трудности с Борусия (М) и гледа уверено към 1/4-финалите на ШЛ

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:05, 25.02.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Шампионска лига
манчестър сити гледа чертвътфиналите

Лидерът в класирането на Висшата лига - Манчестър Сити постигна 19-а поредна победа във всички турнири, след като снощи се наложи с 2:0 като гост на Борусия Мьонхенгладбах в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Очаквано "гражданите" не срещнаха проблеми срещу дебютантът в този етап на надпреварата на "Пушкаш Арена" в Будапеща, където се изигра мача поради забраната на германското правителство за влизане в страната на лица от силно засегнати с COVID-19 райони, каквато приемат Великобритания.

Още от самото начало на мача футболистите на Пеп Гуардиола наложиха темпо и ритъм на игра, но атаките им угасваха преди да навлязат в решителната си фаза. В 27-ата минута Стърлинг претендира за дузпа, но такава не беше отсъдена, а минута по-късно Бернардо Силва засече с глава центриране на Жоао Кансело и откри резултата.

През второто полувреме символичния домакин опита да се противопостави на английския гранд, но твърде нерешително. Най-интересният момент дойде в 63-ата минута, когато отигра технично с пета, но топката не намери вратата на Едерсон.

Две минути по-късно нова добра комбинация между Жоао Кансело и Бернардо Силва даде възможност на Сити, като ударът с глава достигна голлинията, откъдето Габриел Жезус удвои резултата.

В последните минути Борусия (М) претендира за дузпа, но ВАР отхвърли всякакви съмнения за падането на Хофман в наказателното поле, а в самия край на срещата Волф направи невероятен пропуск, след като излезе очи в очи с Едерсон, но не успя да преодолее хладнокръвния страж.

След тази победа Манчестър Сити смело и основателно гледа към четвъртфиналите, въпреки, че има още какво да покаже и у дома, а разликата в класите не предполага особена интрига в реванша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Москва се готви за "баричен трион"
Москва се готви за "баричен трион"
България с първи полуфиналист на Купа "Странджа"
България с първи полуфиналист на Купа "Странджа"