НОВИНИ

Мария Оряшкова организира открита тренировка

"Разделила съм желаещите на групи", сподели тя

мария оряшкова спечели бронз световното самбо ташкент
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:40, 16.01.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Шесткратната световна и десеткратна eвропейска шампионка по самбо Мария Оряшкова организира първата си открита тренировка. Заниманието ще се проведе на 20 януари в Студентски град и ще бъде безплатно.

Първата и единствена българка, която участва в два различни спорта самбо и борба на Европейските игри в Минск 2019, прекрати състезателната си кариера през ноември миналата година.

"Наистина е по-различно, все едно започвам някакъв друг начин на живот. Всичко се променя, създавам си съвсем други навици, но пък ми харесва и е нещо ново. Не че не сме живели преди това, но си знаел - отиваш в залата, тренираш, прибираш се. Постоянно си по лагери. За първи път спя вкъщи от толкова време, толкова дни поред. Знаех, че тази стъпка ще бъде тежка, много е трудно да премина границата си на комфорт, но не можех да стоя в залата и да тренирам до 40 години", каза Мария Оряшкова.

"На 20 януари ще направя отворена тренировка. Разделила съм желаещите на групи. В 9:00 часа са по-големите, но имаше много записани и направих още една група в 10:30. В 17:00 ще има час за по–малките, за деца. Смятам, че трябва повече деца да са в спорта. Не всички трябва да станат професионални спортисти. Няма как да стане това. Мисля, че чисто здравословно би се отразило добре на следващото поколение. Трябва да може да запазим децата по-здрави. Нямам притеснения за това, че сменям попрището. Аз знам, че имам достатъчно знания. Може би като мине някое състезание и излезе някой мой състезател, тогава не знам как ще се чувствам от другата страна, защото до сега всичко е зависило от мен. Моята цял номер едно е да мога да вкарам повече деца в залата. Искам да им покажа моята любов към спорта, защото това не е бойно изкуство, както си мислят хората, че ние само се бием. Не искам да прескачам стъпала и да взимам чужди състезатели, да гоня европейски и световни върхове. Искам повече деца да тренират", допълни Оряшкова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището във Франкфурт отменя много полети заради очаквана снежна буря
Летището във Франкфурт отменя много полети заради очаквана снежна буря
Пламен Колев се класира за втория кръг на турнира Тенис Европа в Болтън
Пламен Колев се класира за втория кръг на турнира Тенис Европа в Болтън