НОВИНИ

Микел Артета: Арсенал игра по начина, по който искаше срещу Севиля

Арсенал се завърна към победите в Шампионската лига, след като в среща от третия кръг на груповата фаза надигра с 2:1 като гост испанския Севиля.

микел артета арсенал игра начина искаше севиля
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:42, 25.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Арсенал е изпълнил добре указанията на мениджъра Микел Артета при победата с 2:1 в гостуването срещу Севиля в груповата фаза от Шампионската лига, заяви испанският специалист.

"Наистина съм доволен и щастлив, защото малко отбори са правили това в Европа през последните 10 години. Победихме и играхме по начина, по който искахме - особено в около 65 минути от двубоя. След 2:0 в наша полза бяхме длъжни и можехме да вкараме и трето попадение. В първата си възможност те се върнаха в мача. Трябва да се научим от придобития тук опит. Имаше моменти, в които доминирахме, но и трябваше да страдаме. Необходимо е да се извадят поуките, особено след подобни срещи", коментира Артета.

Той говори и за състоянието на Габриел Жезус, който беше заменен близо 10 минути преди края на редовното време от Еди Нкетия.

"Има проблем в слабините, ще видим. Самият футболист поиска смяна. Трябва да изчакаме следващите няколко дни. Определено имаме нужда от основните ни играчи за важните мачове", допълни испанският специалист, цитиран от ТНТ Спортс.

Арсенал има 6 точки от 3 изиграни срещи и е на първо място в класирането в група "В".

"Постигнахме невероятен успех. Тук винаги се играе изключително трудно. Показахме достатъчно кураж в ключовите мигове. Севиля има доста качествени футболисти, които могат да държат топката. Шумът от трибуните и много голям. Поздравявам отбора за победата. Тя ни дава все повече увереност за бъдещето", коментира Жезус, който реализира втория гол във вратата на домакините от Андалусия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Петричев: Ситуацията не е лека, но в големите мачове имаме шанс да покажем истинското си лице
Ангел Петричев: Ситуацията не е лека, но в големите мачове имаме шанс да покажем истинското си лице
За нова измама с фалшиви онлайн призовки предупреждават от МВР
За нова измама с фалшиви онлайн призовки предупреждават от МВР