НОВИНИ

Микел Артета: Харесва ми, че играчите искат повече от себе си и другите

"Понякога след мачовете има много емоции и е горещо", каза специалистът

микел артета арсенал игра начина искаше севиля
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:15, 31.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че му е харесало да види сблъсъка между Бен Уайт и Олександър Зинченко в края на мача с Нотингам Форест, спечелен с 2:1 във вторник, предаде ДПА.

"Артилеристите" вярваха, че ще вземат лесни три точки от "Сити Граунд" след голове през втората част на Габриел Жузус и Букайо Сака, но имаха нервни минути в края на срещата, след като Тайво Авонии се възползва от грешка на в защитата на лондонския тим и намали резултата.

Празнуването на победата, която съкрати разликата им с лидера Ливърпул, бе нарушено от факта, че Уайт и Зинченко трябваше да бъдат разтървани, след като се скараха за гола във вратата на отбора.

"Това ми хареса, всеки иска повече от другия и не бяха доволни от начина, по който допуснахме гола. Опитаха се да се справят с това. Беше горещо, но това означава, че не сме доволни и от резултата, който трябваше да бъде по-голям. Понякога след мачовете има много емоции и е горещо, но ми харесва, че играчите искат повече от себе си и другите и се опитват да се подобряват", каза испанецът.

Арсенал успя да се справи и с факта, че загубата им от Нотингам Форест с 0:1 през миналия май сложи край на надеждите им за титлата в Англия.

"Доволен съм от играта и резултата. Видяхме какво се случи миналата година и искахме да бъдем по-добри сега. Представянето бе наистина добро, доминирахме напълно в мача. Трябваше да бъдем търпеливи, да внимаваме със съперника. Не им позволихме да се движат много", каза Артета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намаляват броя на зрителите на церемонията по откриването на Париж 2024
Намаляват броя на зрителите на церемонията по откриването на Париж 2024
Задържаха 18-годишен младеж да шофира с наркотици в Бургас
Задържаха 18-годишен младеж да шофира с наркотици в Бургас