НОВИНИ

Милан, Лестър и Лил започнаха с победи в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:27, 23.10.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Футбол
милан лестър лил започнаха победи лига европа

Трима от най-силните тимове във втория по сила европейски клубен турнир започнаха по очакван начин кампаниите си в сезон 2020/21 в Лига Европа.

Милан, който се намира в чудесна форма и води в Серия "А" победи с 1:3 като гост състава на Селтик, в сблъсъка на европейските шампиони.

На стадиона в Глазгоу "росонерите" продължиха със силните си игри напоследък, като си осигуриха ценен аванс още преди почивката. Раде Крунич даде аванс на гостите с глава още в 14-та минута, а три преди края на първата част Брахим Диас удвои с прецизен удар по земя.

"Детелините" успяха да се върнат частично в 76-та минута, когато Мохамед Елюнуси намали резултата, след като засече центриране от ъглов удар.

Милан обаче сложиха точка на спора в добавеното време на мача, когато друг норвежец, Йенс Хауге реализира за 1:3.

В другия мач от групата също не липсваха голове, като Лил надигра с 4:1 тима на Спарта Прага. За чешкия тим в самия край на двубоя се появи и българинът Мартин Минчев.

Над всички в Прага обаче беше Юсуф Язъчъ, който реализира хеттрик за своя тим. Като допълнение, "мастифите" играха и с човек повече близо 70 минути, след като Ладислава Крейчи беше изгонен още в 23-та минута.

Язъчъ изведе гостите напред в края на първата полувреме, но малко след подновяването, макар и с човек по-малко, домакините изравниха чрез Боржел Дочкал.

Френския тим отново излезе напред след точно час игра с второто попадение на Язъчъ, а шест минути по0-късно Иконе покачи на 1:3.

Крайният резултат бе оформен четвърт час преди края, когато Язъчъ завърши своя хеттрик, за да даде победен старт на отбора от северна Франция.

С победа потегли и, водения от Брендън Роджърс, тим на Лестър. "Лисиците" спечелиха с 3:0 у дома срещу Заря Луганск, при дебюта си в Лига Европа.

Джеймс Мадисън и Харви Барнс осигуриха добър аванс на англичаните преди почивката, а класическия резултат оформи Келеши Ихеаначо в средата на второто полувреме.

В другата среща от групата, тимът на Брага спечели със същия резултата при домакинството си на гръцкия АЕК Атина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват засилени проверки на заведенията в София
Започват засилени проверки на заведенията в София
Белгия оповести още по-сериозни мерки в борбата с COVID-19
Белгия оповести още по-сериозни мерки в борбата с COVID-19