Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Министър Весела Лечева обсъди проблемите на спорта в община Своге

от БНТ
15:52, 11.11.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Весела Лечева
Снимка: Министерство на младежта и спорта
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева обсъди проблемите на спорта на общинско ниво в Своге в рамките на местната инициатива „Спортът за здравето на нашите деца“.

Посещението на Лечева започна от Професионална гимназия „Велизар Пеев“, където министърът проведе разговор с училищното ръководство и ученици. С тях Весела Лечева обсъди възможностите за спорт като извънкласното занимание и състоянието на спортната база. Тя наблюдава демонстрации по футбол и фитнес, а ученици с успехи от престижни състезания по таекуондо проведоха тренировка.

"Поздравявам ви за вашите успехи. Пожелавам ви да сбъднете мечтите си и да се качите на олимпийския връх", обърна се Лечева към състезателите.

Срещите на министър Лечева продължиха в СОУ „Иван Вазов“, където се запозна с условията за спорт. Тя обяви, че ремонтът на игрището за баскетбол и футбол ще се осъществи в най-кратки срокове, а бюджетът за него вече е одобрен от Министерството на младежта и спорта.

„За успеха на държавата в спорта не е важен броят на медалите от големи първенства, а броят на спортуващите млади хора и възможностите, които общините и държавата може да им предоставят. В краткия ми мандат като служебен министър искам да обърна внимание на това, че спортът трябва да е сред приоритетните теми, да имаме реални измерители, по които да се оценява физическата пригодност, защото това е важна част от здравето на нацията“, коментира Весела Лечева.

Заместник-кметът на Своге Нина Копринджийска благодари на министър Лечева за оказаната подкрепа от ММС.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лудогорец с първа тренировка на новия терен на "Хювефарма Арена"
Лудогорец с първа тренировка на новия терен на "Хювефарма Арена"
Обвинителният акт срещу Георги Семерджиев е внесен в съда
Обвинителният акт срещу Георги Семерджиев е внесен в съда