НОВИНИ

Министър Йорданова: Надявам се, че забавянето на дебата за антикорупционното законодателство не е умишлено

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
15:49, 09.06.2022
Чете се за: 01:20 мин.
По света
правосъдният министър надежда йорданова бнт
Слушай новината

Надявам се, че забавянето на дебата за антикорупционното законодателство в България не е било умишлено. Това коментира в Люксембург министърът на правосъдието Надежда Йорданова, която участва в среща на министрите на правосъдието на страните от ЕС.

Йорданова заяви, че очаква политическите сили в парламента да се разберат и да говорят конструктивно, за да не се хвърля държавата в хаос. Според нея колегите ѝ от останалите държави са много притеснени заради войната в Украйна.

"През последните месеци всички мисля, че станахме свидетели на различни спорове, дискусии по различни теми. Това, което аз мога да споделя от гледна точна на антикорупционното законодателство е, че дебатът се проточи твърде дълго. Аз защитавах виждането, че ние трябва да ускорим дебата. Надявам се, че забавянето не е било умишлено. Очаквам в парламента политическите сили да седнат и да говорят конструктивно, защото в рамките на всички кризи и текущата война в Украйна. С всеки от другите колеги министри на правосъдието, които говоря, всички са много притеснени, нека да не хвърляме държавата в хаос", коментира министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ед Шийрън поднови договора си с футболния Ипсуич
Ед Шийрън поднови договора си с футболния Ипсуич
Задържаха пиян турски тираджия, а той предложил подкуп 20 евро
Задържаха пиян турски тираджия, а той предложил подкуп 20 евро