НОВИНИ

Много слънчеви часове ще има днес и утре

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 25.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево ще е времето в съботния ден. След обяд само на отделни места в планинските райони в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Много слънчеви часове ще има и утре. След обяд над западната половина от станата ще има и купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът временно ще се усили и максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

След обяд купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развие над планините. На отделни места в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми.

Повече облаци и валежи ще има утре над западните части от Балканите, а по-късно през деня и в отделни централни райони. Над останалата част от полуострова ще е предимно слънчево.

Новата седмица ще започне със слънце и следобедни превалявания в североизточните райони и в планините в Западна България. През следващите дни обаче отново на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в сряда и четвъртък около и след обяд ще има и условия за локални интензивни явления и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Василев се класира за финал "А" на Световната купа по гребане в Люцерн
Кристиан Василев се класира за финал "А" на Световната купа по гребане в Люцерн
Безапелационна победа за Никола Цолов в спринтовото състезание от Формула 3 в Монако
Безапелационна победа за Никола Цолов в спринтовото състезание от Формула 3 в Монако