НОВИНИ

Москва обяви, че "първата фаза" от инвазията в Украйна е приключила

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
13:31, 26.03.2022
Чете се за: 01:20 мин.
По света
кремъл заподозрените отравянето скрипал свързани правителството
Слушай новината

От генералния щаб на руската армия обявиха, че "първата фаза" от инвазията в Украйна е приключила. Според украинските власти Москва все още не се е отказала от атака срещу Киев.

По данни на американски представител Москва не подготвя нападение на града. В Киев обаче е въведен нов комендантски час - от 20.00 вечерта до 8.00 сутринта.

Според губернатора на Киевска област руските сили са превзели Славутич - градът, в който живеят работещите в Чернобилската АЕЦ.

Сега, според западни експерти, Кремъл ще съсредоточи усилията си в Донбас. Президентът Зеленски направи изненадващо видеообръщение по време на Форума в Доха, Катар, и призова за незабавно прекратяване на войната срещу Украйна. По-рано той отново прикани Русия към "смислен" разговор. За днес са договорени 10 хуманитарни коридора за извеждане на цивилни от Украйна.

По думите на кмета на Мариупол за евакуация от града се водят преговори с френския посланик. Президентът Макрон каза, че заедно с Гърция и Турция, се работи по специална хуманитарна операция в града.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболната година за националите ни започва днес
Футболната година за националите ни започва днес
По-трудна матура по български език очаква зрелостниците тази година
По-трудна матура по български език очаква зрелостниците тази година