НОВИНИ

"Музейко" гостува на летище София

музейко гостува летище софия
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 13.08.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Още
Слушай новината

Науката може да бъде забавна, любопитна и интригуваща, дори и за най-малките. Изложбата на Детския научен център "Музейко" – "Еврика!" напълно го доказва.

От днес тя е разположена на Терминал 2 в зоната след граничен контрол. 13 интерактивни инсталации показват вълнуващия път до големите открития, направен през изминалите 2 века и променили завинаги света, в който живеем.

Малките пътници ще имат възможност да експериментират и най-важното – да научат, че не е страшно да грешат, осъществявайки добрите си идеи. Защото провалът е част от пътя към успеха, важно е да не се отказваш!

Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и забавни изобретения, като фризбито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.

Съвместният проект е част от плановете на мениджмънта на "СОФ Кънект" за непрекъснато подобряване на пътническото преживяване и цели да запали любопитството на децата, като ги превърне в съвременни изследователи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медведев се класира за 1/4-финалите в Торонто
Медведев се класира за 1/4-финалите в Торонто
Как един шведски квартал се превърна в екоселище?
Как един шведски квартал се превърна в екоселище?