НОВИНИ

Борисов и членове на ГЕРБ са задържани при полицейска операция, активисти протестираха в Банкя

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:53, 17.03.2022 (обновена)
122703
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият премиер Бойко Борисов бе задържан при мащабна полицейска акция на ГД "Национална полиция".

В официалното съобщение на МВР до медиите пише, че са арестувани още бившият финансов министър Владислав Горанов, медийният съветник на Борисов - Севделина Арнаудова и бившият председател на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Извършен е обиск на дома на Борисов в Банкя, той самият е отведен към централата на "Национална полиция" в София. Нищо от дома му не е конфискувано, съобщи адвокатът му Менко Менков.

Обискът е започнал към 20.00 часа тази вечер, каза пред "По света и у нас" Георг Георгиев, председател на младежката организация на партията. Адвокатът на Бойко Борисов не е бил допуснат да влезе по време на претърсването.

В подкрепа на лидера на ГЕРБ пред дома му се събраха почти цялата парламентарна група и много активисти на партията. След 22.30 часа стана ясно, че Борисов е отведен към ГД "Национална полиция". Активистите също се отправиха натам.

След 1.00 часа на 18 март бе официално потвърдено, че Борисов е на разпит в централата на ГД "Национална полиция" и ще остане там цялата нощ.

Според информацията до момента се разследват 120 случая за злоупотреби със средства от Европейския съюз. За тях са известени европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и европейски делегирани прокурори.

Кирил Петков във Фейсбук: Няма никой над закона!

Българската прокуратура не е била уведомена за действията по разследването, заяви пред "По света и у нас" Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Съгласно царското законодателство, при действия по неотложност прокуратурата трябва да бъде уведомена до 24 часа.

Менда Стоянова заяви за "По света и у нас", че не е била задържана и няма общо с еврофондове и европроекти. По-късно същото бе потвърдено и от ГЕРБ.

Към момента не е ясно и дали бившият финансов министър Владислав Горанов е задържан. Пред дома му няма полиция, само кола на охранителна фирма.

ГЕРБ се готвят за протест утре пред Министерския съвет

Утре в 9.00 ч. пред Министерския съвет от партията организират протест в подкрепа на задържаните политици.

АРЕСТУВАХА БОЙКО БОРИСОВ И ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ

Репортери: Иво Никодимов, Николай Минков, Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Михаил Илиев: Завръщането на Ериксен е грешка
Д-р Михаил Илиев: Завръщането на Ериксен е грешка
Доброволци обучават бежанци на български в Русе
Доброволци обучават бежанци на български в Русе