НОВИНИ

Надал започна защитата на титлата на Australian Open с трудна победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:32, 16.01.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
надал australina open ситуацията идеална твърде лоша
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем започна с труден успех в четири сета защитата на титлата си на Australian Open, след като надигра в първия кръг британецът Джай Дрейпър.

Поставеният под №1 в схемата Надал се наложи със 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 след 3 часа и 43 минути на корта.

За Рафа това бе и първи успех през 2023 година, след като до този момент испанецът допусна две поражения по време на United Cup от Камерън Нори и Алекс Де Минор.

Днешният двубой отново не мина без спадове в играта за Надал, който измъкна първия сет със 7:5 след късен пробив, но във втората част играта му се срина и това позволи на Дрейпър да изравни резултата след 6:2 в своя полза.

В третата част Матадора първи нанесе своя удар, пробивайки за 3:1, но британецът не се предаде и отново стигна до равенство при 4:4. Така се стигна до десетия гейм на сета, в който Дрейпър сервираше за оставане, но за негово съжаление той не се справи със задачата и Рафа се възползва, за да измъкне частта след 6:4.

Въпреки този развой Джак Дрейпър започна позитивно четвъртия сет, пробивайки Надал в откриващия гейм. След това обаче британецът започна да получава крампи, които попречиха на движението му по корта, а това позволи на испанеца да направи серия от шест поредни гейма, с която той сложи и точка на спора в двубоя.

По този начин поставеният под №1 в схемата Рафаел Надал вече е във втория кръг в Мелбърн, където го очаква мач срещу американеца Макензи Макдоналд. На старта Макдоналд се наложи със 7:6(5), 7:6(1), 1:6, 6:7(10), 6:4 над своя сънародник Брендън Накашима.

Място в следващата фаза в Мелбърн си осигуриха още Франсис Тиафо, който се справи с 6:3, 6:3, 6:7(5), 7:6(6) с германеца Доминик Алтмайер, и Денис Шаповалов, който пък надигра Душан Лайович след 6:4, 4:6, 6:4, 6:1.

Напред продължа и №10 в схемата Хуберт Хуркач, който елиминира в три сета испанеца Педро Мартинес - 7:6(1), 6:2, 6:2, както и 15-ят поставен Яник Синер, който надви с 6:4, 6:0, 6:2 бившия полуфиналист в турнира Кайл Едмънд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев за акцията срещу миграцията: Действията ще продължат и в Турция, ударени са сериозни групи
Демерджиев за акцията срещу миграцията: Действията ще продължат и в Турция, ударени са сериозни групи
Гръцкият министър по миграцията ще посредничи за приемането на България в Шенген
Гръцкият министър по миграцията ще посредничи за приемането на България в Шенген