НОВИНИ

Най-малко 10 души са убити при нападения с хладно оръжие в Канада

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:08, 05.09.2022 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Масово нападение в Канада - 10 души загинаха, а 15 са ранени при серия от атаки с хладно оръжие. Заподозрените са двама, издирването им продължава.

5:40 сутринта - Саскечуан, Канада - една от най-отдалечените и слабонаселени провинции. В полицията е получен сигнал за нападение с хладно оръжие. Има загинали. В следващите часове обажданията заваляват - атаки са извършени на общо 13 места. Загинали са най-малко 10 души, 15 са потвърдените ранени.

Канадската полиция издава предупреждение, че въоръжени и опасни нападатели се придвижват в неизвестна посока. Те са идентифицирани като Деймиън и Майлс Сандерсън. Не се съобщават повече подробности за тях, не е ясно и какви са мотивите им.

сн. БГНЕС

"Двамата заподозрени се придвижват с автомобил. Издадено е предупреждение за опасност на територията на цялата провинция. Вярваме, че част от жертвите са атакувани на случаен принцип", каза Ронда Блекмор, помощник комисар на Канадската кралска полиция.

Според първоначалните данни на разследването, е възможно част от жертвите да са били набелязани от нападателите. Не се изключва и двамата да са атакували хора на случаен принцип. Сред загиналите са майка на две деца и 70-годишен мъж.

"Нападенията в Саскечуан са чудовищни и съкрушителни. Мислите ни са с всички, които са загубили свой любим човек и с тези, които са ранени", каза Джъстин Трюдо, премиер на Канада.

Това е едно от най-тежките масови нападения в съвременната история на Канада.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев твърди, че си е върнал три ключови селища в Херсонска област
Киев твърди, че си е върнал три ключови селища в Херсонска област
Тежка остава ситуацията в наводнените села, все още няма ток и вода
Тежка остава ситуацията в наводнените села, все още няма ток и вода