НОВИНИ

Нася Димитрова и Жана Тодорова: Очаква ни специален турнир

Жана Тодорова
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
16:12, 27.06.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Нася Димитрова и либерото Жана Тодорова очакват с нетърпение старта на последния турнир от Волейболната лига на нациите при жените пред невероятните фенове в София.

Тимът ни за пръв път ще играе в зала „Арена Армеец“, което прави тръпката от турнира още по-голяма. Българките се изправят срещу отборите на Доминиканска република, Бразилия, Италия и Полша.

„Огромна чест и привилегия е да си в националния отбор и да играеш за България пред българска публика. Оценяваме го много, надяваме се да направим добри мачове и да зарадваме феновете“, заяви Нася Димитрова.

Националката поясни, че отборът се цели в победи срещу Доминиканската република и Полша.

„Със сигурност ще бъде много трудно, защото отборът ни е много подмладен и с нас не са някои от основните играчи. Със сигурност ще се борим за оставане във Волейболната лига на нациите, защото това е турнир, който може да изгради отбора ни за следващите години и да показваме доста по-добри резултати. Задачата ни е да победим Доминиканската република и Полша, за да останем в Лигата. Но не трябва да излизаме с идеята, че трябва да бием само тях. Във всеки мач трябва да даваме максимума от себе си, за да извличаме най-доброто от него и да се гради опит в младите състезатели“, заяви още Нася Димитрова.

Селекционерът на волейболистките Лоренцо Мичели изрази оптимизъм преди мачовете от турнира.

Жана Тодорова също очаква с нетърпение старта на турнира и силната подкрепа от седмия играч - публиката.

„Много е приятно за поредна година турнир от световна класа да бъде в България. За нас е по-специално да играем в „Арена Армеец“, защото това не ни се е случвало. Видяхме страхотна атмосфера на мачовете на мъжете и се надяваме да побеждаваме, за да има все повече фенове на всеки следващ мач. Нашите предимства са, че бием добър сервис, за да можем да изкараме топката по-назад, имаме добра защита и трябва да играем умно, а не толкова силово в атака, както ще прави отбора на Доминикана, а и Италия, които имат изявени състезатели, които целият свят знае къде забиват, но не можем да ги спрем“, каза тя.

Либерото посочи оставането в Лигата на нациите, като съществено важно.

„Винаги съм усещала публиката – и в Пловдив, и в Русе и в зала „Христо Ботев“. Това ще бъде нашият седми играч. Това ни дава криле за да играем на над 100% от възможностите си. Мястото на България е сред най-добрите в Лигата на нациите, за да се развиваме като отбор. Тук е истинският волейбол. Ще дадем всичко от себе си, за да останем в нея. Разбира се, гледаме с поглед към бъдещето, защото младите трябва да се развиват в най-добрата среда. Тоест в Лигата на нациите“, завърши Тодорова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в бюджетната комисия
Скандал в бюджетната комисия
Едмонд Назарян се класира за полуфиналите на Европейското за юноши по борба
Едмонд Назарян се класира за полуфиналите на Европейското за юноши по борба