НОВИНИ

Ник Кирьос се оттегли от участие на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:25, 16.01.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Ник Кирьос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос беше принуден да се оттегли от участие на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open заради контузия в коляното.

Новината бе обявена от самия него пред медиите в Мелбърн, като 27-годишният тенисист разкри, че има разкъсване на латералния менискус и киста в лявото коляно.

"Очевидно това се случва в много лош момент, но това е животът. Предполагам, че мога почерпя вдъхновение от някой като Танаси (Кокинакис), който страдаше от много контузии и въпреки това успя да се завърне. Не се съмнявам, че ще се върна към най-добрата си форма и ще играя тениса, който показвах преди този турнир", заяви Кирьос.

Световният №21 допълни още, че се чувства съсипан от факта, че ще пропусне своя домашен турнир от Шлема.

"Съсипан съм, тъй като чувствам този турнир като домашен. Имам страхотни спомени тук. През миналата година спечелих титлата на двойки и вероятно играх най-добрия тенис в живота си. Брутално е да трябва да се откажеш, когато влизаш в турнира в ролята на фаворит. Всичко, което мога да направя сега обаче е просто да гледам напред и да направя каквото трябва, за да се върна", сподели австралиецът.

Отказването на Ник Кирьос означава, че неговото място в основната схема ще бъде заето от щастливия губещ от квалификациите Денис Кудла. Американецът ще се изправи в първия кръг срещу руснака Роман Сафиулин.

По-лошата новина за австралийските фенове е, че Кирьос няма да може да участва и в турнира на двойки, където той заедно с Танаси Кокинакис трябваше да защитават титлата си от 2022 година.

Според физиотерапевта на Ник австралиецът, който ще трябва да се оперира, ще може да се завърне на корта за надпреварата в Индиън Уелс през месец март.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокатът на едно от разменените бебета: Детето е добре, свиква с майка си и тя с него
Адвокатът на едно от разменените бебета: Детето е добре, свиква с майка си и тя с него
Александър Маринов за третия мандат: Президентът избра БСП, защото не заявяват предварителни условия
Александър Маринов за третия мандат: Президентът избра БСП, защото не заявяват предварителни условия