НОВИНИ

Никола Цолов завърши предсезонните тестове с 11-о време

Никола Цолов
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:49, 16.02.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде 11-о време в последния ден от предсезонните тестове на пистата "Сахир" в Бахрейн. Програмата в последния ден от изпитанията беше съкратена заради очаквана пясъчна буря и пилотите от Формула 3 караха само една сесия, която обаче беше по-дълга с час и половина.

Цолов постигна 1.47.983 минути в най-бързата си обиколка и записа общо 57 тура на пистата. Разликата му с най-бързия – Габриел Бортолето, е 0.566 секунди, като българинът записа най-доброто си време в деветата обиколка. Тогава пистата е по-хладна и дава по-добро сцепление.

"Всяка сутрин разполагаме с по два нови комплекта гуми, с които да записваме по-бързи обиколки, а след това се концентрираме върху симулации на състезателно темпо. "Сахир" е писта, която много изяжда гумите и трябва да си много внимателен със сликовете. Трасето е технично и съм сигурен, че първите стартове от сезона тук ще бъдат интересни. Все още губя по малко време във всеки един сектор спрямо най-бързите, но във втория ден на тестовете направихме някои промени по настройките, които определено дават резултат", заяви след тренировката Цолов, който този сезон ще дебютира във Формула 3 с АРТ Гран При. 

Сезонът във Формула 3 стартира в началото на март, като шампионатът ще е част от подгряващите серии на Формула 1 в рамките на Гран При на Бахрейн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фейгин пропуска държавното първенство по фигурно пързаляне заради лошите условия в Зимния дворец
Фейгин пропуска държавното първенство по фигурно пързаляне заради лошите условия в Зимния дворец
17-годишно момиче беше спасено след над 10 дни под руините в Турция
17-годишно момиче беше спасено след над 10 дни под руините в Турция