НОВИНИ

Николай Желязков и Цецо Соколов: Полша сервираше феноменално

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:30, 27.08.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
николай желязков цецо соколов полша сервираше феноменално
Слушай новината

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол Николай Желязков и капитанът на "лъвовете" Цветан Соколов се обединиха около мнението, че съставът на Полша е бил много силен сервис и това се е оказало разковничето към успеха на "Дружна полска" над България на старта на Световното първенство.

Пред препълнената зала "Сподек" в Катовице, Полша нашите момчета отстъпиха на домакините с 0:3 (12:25, 20:25,20:25) в първия си двубой на Мондиала.

След срещата Желязков призна, че поляците са играли много силно на сервис, а освен това отчете и притеснението у част от волейболистите на България.

"Съперникът сервира феноменално. Направиха само шест грешки от начален удар. Играха изключителна преса. След прекъсване се връщаха на игрището с по няколко аса. Такъв начален удар няма как да симулираме на тренировка под никаква форма. Опитахме да дадем най-доброто от себе си. На моменти играта ни се получаваше. Но при тези начални удари беше много трудно да я организираме. Със сигурност имаше притеснение у момчетата. Няма как да отсъства при такъв форум. Но всеки трябва да се научи да играе под напрежение. В следващия ни мач срещу САЩ със сигурност съперникът няма да има подкрепата, на която се радваха поляците. В първия двубой не взехме резултата, който искаме. Но във втория трябва да се организираме. Срещу Щатите вече ни трябва резултат", заяви българският селекционер Николай Желязков.

Капитанът на "лъвовете" Цветан Соколов пък сподели, че на поляците всичко в играта им се е получавало и изрази надежда, че в следващия двубой срещу САЩ българите ще покажат своята игра.

"На тях им се получаваше абсолютно всичко. Рискуваха и печелеха от началния удар. Правеха страхотни блокади, посрещане. Пълната зала не беше проблем за нас. В началото на мача не трябваше да мислим толкова много, че играем срещу Полша, а да се съсредоточим върху нашето представяме. Надявам се, че в следващия мач ще покажем нашата игра. Срещу Щатите трябва да променим всичко. Мачът ще е е много различен. Сега нека гледаме видео, да анализираме грешките си и да се подготвим добре за следващия двубой", коментира Соколов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плаващо кино във водите около Венеция
Плаващо кино във водите около Венеция
Нидерландия губи Вайналдум за Световното първенство в Катар
Нидерландия губи Вайналдум за Световното първенство в Катар