НОВИНИ

Новак Джокович може да загуби големи суми от спонсорите си

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 12.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета в света Новак Джокович може да се сблъска със сериозни проблеми, свързани със спонсорски договори. Според Tennis Head има вероятност сръбският тенисист да загуби огромна сума заради отношението си към ваксинациите и нежеланието да се ваксинира.

Компании, които си сътрудничат с Новак Джокович, следят отблизо скандала около тенисиста. Ако решат, че сърбинът се е обявил против ваксинацията, някои от спонсорите могат да развалят договорите си с него.

При условие, че това се случи, световният номер едно ще претърпи сериозни финансови загуби, които могат да достигнат до 30 милиона долара.

Финансовият експерт Марсел Нобил сподели пред The ​​Telegraph, че „неговият банков мениджър няма нужда да се тревожи в момента, въпреки че спонсорите определено ще следят как се развива ситуацията“.

„Голямото притеснение за различните спонсори ще бъде, ако той бъде възприет като антиваксър”, сподели още експертът.

The Telegraph потърси за коментар някои от партньорите на Новак Джокович, сред които са компаниите за спортна екипировка Head, Lacoste и Asics, но те не са пожелали да вземат отношение.

Аustralian Open започва следващата седмица, но все още не ясно, дали Новак Джокович ще може да вземе участие.

Има вероятност визата му да бъде за втори път анулирана, този път от министъра на имиграцията на Австралия. Молбата му пред съда за отменената виза на влизане в Мелбърн беше уважена.

Въпреки това, сърбинът е разследван за представяне на невярна информация при документите му на влизане в страната. В декларацията е споменато, че той не е пътувал в друга страна през последните 14 дни, но в медиите се появиха снимки, че сърбинът е бил в Испания.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шифрин триумфира в Шладминг, но Влъхова ликува с титлата в слалома
Шифрин триумфира в Шладминг, но Влъхова ликува с титлата в слалома
Премиерът се срещна с ръководствата на работодателски организации онлайн
Премиерът се срещна с ръководствата на работодателски организации онлайн