НОВИНИ

Новак Джокович се измъчи с австралиец, но продължава защитата на титлата на Australian Open

Андрей Рубльов и Стефанос Циципас също си осигуриха място в третият кръг в Мелбърн

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:17, 17.01.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Световният №1 изпита сериозни трудности срещу представителя на домакините Алексей Попирин, но в крайна сметка спечели с 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3 за малко над три часа и 10 минути игра.

Действащият шампион от Сърбия, който на старта се нуждаеше от над четири часа, за да преодолее съпротивата на 18-годишния хърватин Димо Прижмич също в четири сета, взе откриващия сет след един-единствен пробив, дошъл в осмия гейм. Попирин обаче показа зъби във втората част, когато дръпна с 4-1 гейма. Джокович върна пробива в деветия гейм, но се пропука моментално на собствено подаване и така се стигна до изравняване на сетовете.

В третия 43-ият в световната ранглиста продължи да прави живота на Джокера труден, като пропусна четири сетбола при резултат 5-4 в своя полза и сервис на съперника. Десеткратният носител на трофея в Мелбърн оцеля и грабна победата в тайбрека със 7-4 точки за аванс в сетовете.

В четвъртия Попирин нямаше повече съпротивителни сили и така Джокович продължава трудно, но успешно защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън.

Сърбинът завърши с 11 аса и нито една двойна грешка, като спечели 82% от точките при разигран първи сервис. Той приключи по-малко уинъри – 31 срещу 52 за Попирин, но и значително по-малко непредизвикани грешки – 32 срещу 58. Така Джокович е в третия кръг, където ще играе с 30-ия в схемата Томас Мартин Ечевери. Аржентинецът, който на старта елиминира Анди Мъри, не загуби сет и срещу френския ветеран Гаел Монфис.

Андрей Рубльов и Стефанос Циципас, съответно поставени под №5 и 7 в схемата, също спечелиха мачовете си срещу Кристофър Юбанкс и Джордан Томпсън, като гъркът имаше повече трудности и сломи австралийския си противник в четири сета. Аут от надпреварата обаче е 17-ият в схемата Франсис Тиафо, който отстъпи на чеха Томаш Махач в три части.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смолян е в грипна епидемия от утре
Смолян е в грипна епидемия от утре
23-годишна пловдивчанка е пребита от мъжа, с когото живеела
23-годишна пловдивчанка е пребита от мъжа, с когото живеела