НОВИНИ

Новак Джокович ще защитава титлата си на Аустрелиън Оупън

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 04.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер 1 Новак Джокович ще защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като получи медицинско освобождаване от ваксинация срещу COVID-19.

Сърбинът е получил специално разрешение от властите на щата Виктория и ще може да се състезава на първия за годината турнир от Големия шлем.

Според правилата в страната, всички състезатели и персоналът на турнира трябва да бъдат ваксинирани или да имат изключение, предоставено от експертен независим медицински екип.

Новак Джокович, деветкратен носител на трофея от Откритото първенство на Австралия, не е обявявал публично дали е ваксиниран, или не. Въпреки това се предполага, че до този момент той не си е поставял ваксина.

Турнирът започва в Мелбърн на 17 януари.

„Честита нова година, хора! Пожелавам на всички здраве, любов и щастие във всеки настоящ момент и да се отнасяте с любов и уважение към всички човешки същества на тази прекрасна планета. Прекарах фантастично време с моите близки по време на празниците и днес се запътвам към Австралия с разрешение за изключение. Да започваме, 2022“, сподели Новак Джокович в социалната мрежа "Инстаграм".

Сърбинът прекара вируса миналата година, когато се зарази на организиран от него турнир в Белград.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив (София) обяви трансфер и програмата си за зимната пауза
Локомотив (София) обяви трансфер и програмата си за зимната пауза
17 градуса и пролетно слънце до края на деня
17 градуса и пролетно слънце до края на деня