НОВИНИ

Очакват се валежи и гръмотевици в някои райони на страната

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 12.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Между 3 и 12 градуса бяха минималните температури тази сутрин, като имаше и валежи, главно в южната половина от страната, където продължава да е в сила предупреждението от първа степен код жълто за значителни по количество валежи. В отделни райони се очакват и гръмотевици.

Валежи ще има и на много места над останалата част от страната. Максималните температури ще бъдат по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 12° и 17°, в София - около 14°.

Вятърът се ориентира от северозапад, ще бъде умерен, но в източните райони и по Черноморието през по-голямата част на деня ще остане все още от югоизток.

На места в югоизточните райони валежите ще продължат и през нощта. Вятърът ще е слаб от запад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°.

Утре максималните ще са между 10° и 15°, в София - около 11°.

Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, на повече места в Източна България и Рило-Родопската област. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – временно силен запад-северозападен вятър.

Дъждовно ще е и по Черноморието, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

И в планините утре ще бъде облачно и с валежи, по-значителни в Родопите, а границата между дъжд и сняг ще се спусне на около 1400 метра.

Ще духа до умерен запад-северозападен вятър.Температурите ще се задържат без съществена промяна.

Над Балканите облачността ще остане значителна. Валежи, предимно от дъжд, ще има на повече места в северната половина на полуострова, в Румъния ще са значителни по количество.

У нас, облачното и дъждовно време ще се задържи и през следващите дни, като в планините над 1200 м. ще вали сняг, а температурите ще продължат да се понижават. В събота вероятността за валежи вече намалява, ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността.

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните ще започнат да се повишават и максималните ще са между 12° и 17°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС потвърди решението за собствеността на "Ески джамия"
ВКС потвърди решението за собствеността на "Ески джамия"
Има ли решение за избора на Сливенски митрополит?
Има ли решение за избора на Сливенски митрополит?