Носител на три звезди Мишлен и бивш баскетболист е един от тримата шеф готвачи, избрани да представят френската кухня на предстоящите Олимпийски игри в Париж.
В менюто на атлетите е включено например гаспачо от диня и нахут с пушено цвекло и вода от върбинка. Нахутът не е избран случайно, защото е богат на фибри и минерали и лесно се усвоява, обяснява 47-годишният шеф готвач от Марсилия Александър Мазиа.
Въглехидратният хляб, паста, ориз, грис, булгур и картофи също ще присъстват на масата. Сокове и плодове ще помагат на спортистите да не се дехидратират.
Двама души изчезнаха край бреговете на Югозападна Англия след традиционно плуване на Коледа
Оръжията не заглъхват и на Коледа: Русия и Украйна си разменят въздушни удари
Научноизследователският кораб "Св. св. Кирил и Методий" достигна бреговете на остров Ливингстън
Отново интензивна дипломация: Зеленски и Тръмп ще се срещнат в неделя?