НОВИНИ

Опасно силен южен вятър днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 26.09.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В почти цялата страна е в сила предупреждение от първа и втора степен, код жълто и код оранжево, за опасно силни пориви на вятъра със скорост до около 80-100 км/ч.

Ще преобладава облачно и дъждовно време. На много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни количества се очакват в припланинските райони, както и в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали. Максималните температури ще са в широки граници - от 20° на запад до 30°-32° на североизток.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали. Ще бъде ветровито с умерен и силен южен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 24°.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни, а на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен до бурен поривист южен вятър.

По северните склонове на планините поривите ще надхвърлят 100 км/ч. Температурите съществено ще се понижат и през нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

В неделя ще бъде много ветровито, но ще преобладава слънчево време с максимални температури от 21° до 26°. В понеделник се очаква временно затопляне, но отново ще завали, като през нощта срещу вторник валежи ще обхванат цялата страна. Валежи ще има има в много райони и във вторник. Ще започне захлаждане, което ще продължи и в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
255 са новите случаи на коронавирус при направени 5047 теста
255 са новите случаи на коронавирус при направени 5047 теста
106 лодки участваха в регата "Бриз" във водите на Варненското езеро
106 лодки участваха в регата "Бриз" във водите на Варненското езеро